1. Home
  2. Știri
  3. Paula Seling
Paula Seling

Paula Seling

95
0

Dacă în scurt timp moldovenii vor intra în fiebra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, interpreţii autohtoni vor da startul repetiţiilor pentru preselecţia naţională a concursului Eurovision 2017.Pentru a intra în culisele show-lui internaţional şi a afla dedesubturile acestuia, am zis să cunoaştem din experienţa interpreţilor cu renume, care au gustat din atmosfera celor mai mari scene ale lumii, inclusiv cea a Eurovisionului.

Paula Seling a reprezentat cu demnitate România de două ori, în 2010 cu piesa „Playing With Fire” şi patru ani mai târziu, în 2014 cu „Miracle”. De fiecare dată aceasta l-a avut ca partener pe Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi). Piesele acestora s-au caracterizat prin energie, dinamism şi combinare bună a vocilor. Chiar dacă în 2014 nivelul calităţii piesei, interpretării şi show-lui a crescut, cei doi s-au clasat pe locul 12. Iată ce declară Paula Seling, pentru Busuioc TV, referitor la evenimentele de atunci: “La acel moment am fi arătat nişte vinovaţi, dar sub nici o formă ţara noastră. România, dar şi ţările vecine, în deosebi Moldova, ne-au sprijinit cum au putut mai bine şi le mulţumim pentru acest lucru. Am încercat să facem nişte moment de care românii să fie mândri, care să reprezinte ţara noastră aşa cum poate ea să fie, nu cum au încercat unii să o promoveze negativ, nevăzând realitatea valorilor pe care România le-a dat de-a lungul timpului.”

Interpreta a mai adăugat: “Am fost fost un pic defavorizaţi în sensul în care ne doream să facem multe şi nu am fost lăsaţi. Spre exemplu, am vrut să facem o hologramă în care eu ar fi trebuit să apar în mai multe ipostaze în jurul lui Ovi aşa încât să nu-ţi dai seama care este Paula reală. A fost doar un început de hologramă pe scenă, dar nici nu s-a comparat cu ceea ce am făcut în etapa naţională de la Braşov. Motivul invocat era că nu au voie să pună ecranul de proiecţie a hologramei pe scenă, ulterior am văzut că alţii au pus. Ne spuneau că nu avem voie să agăţăm nimic de sus, ca mai apoi să fie permis în cazul altor interpreţi. Nu am înţeles şi ne-am înfuriat atunci, de ce nu s-a putut face încât momentul nostrum să fie aşa cum ni l-am imaginat noi. De ce nu ni s-a permis? Asta rămâne voi să concluzionaţi”.

Ambiţia de a câştiga un concurs îi face pe unii interpreţi să meargă până-n pânzele albe pentru a-şi atinge scopul. Iată ce ne precizează Paula Seling referitor la acest aspect: “Am învăţat să nu iau decizii finale în ce priveşte muzica şi ceea ce-mi place să fac, iar Eurovisionul este ca o dependenţă. Scena este impecabilă, regia, luminile, felul în care totul este calculat te uimeşte şi este unic pentru un interpret. Este altceva să vezi 17 mii de oameni care-ţi cântă piesa, este incredibil. Eurovision rămâne în continuare o iubire profundă, dar nu ştiu dacă mă voi gândi vreodată să mă întorc, momentan nu se află în planurile de viitor”.

(95)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova