Home Știri Iurie Sadovnic
Iurie Sadovnic

Iurie Sadovnic

0

,,Singurătatea face parte din profesia mea”

Pe lângă faptul că la baza unei creații stă muncă asiduă și abnegație totală, este absolut necesar și o sursă de inspirație, născătoare de unicitate și originalitate.
Fiecare artist își are propriile surse de inspirație. Dar oare de unde i-au viață adevărate pierle muzicale?
Distinsul interpret de muzică ușoară, Iurie Sadovnic a mărturisit în exclusivitate într-un interviu pentru Busuioc TV, care sunt sursele ce dau naștere creațiilor sale.
,,Singurătatea face parte din profesia mea. Astfel, numai în singurătate pot să găsesc acel miez al creației și doar în singurătate apar melodiile mele. Mai multe piese au prins viață noaptea, în singurătate, precum este melodia ,,Fața pîinii”, ,,Transnistria- lacrima mea”.
Melodia ,,Ne așteaptă satu-n zori” a fost compusă tot în singurătate, după o petrecere. Întorcându-mă spre dimineață în sat și având o hârtie prin buzunar, m-am așezat pe o piatră și am început să înșir versurile”, menționează interpretul.
Cântărețul a mai spus că se consideră un om norocos pentru faptul că are alături o femeie care i-a răbdat programul încărcat mai bine de patru decenii.
Iurie Sadovnic a menționat, că la moment lucrează la CD-ul ,,Balada bărbaților” și că două dintre melodiile acestui album vor fi interpretate la concertul ,,Parada noutăților muzicale 2016” din data de 17 noiembrie.