1. Home
  2. Știri
  3. Nicolae Sulac
Nicolae Sulac

Nicolae Sulac

115
0

Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 80 de ani. Vezi care este mesajul ficei cu această ocazie

Astăzi, 9 septembrie, regretatul cântăreţ de muzică populară Nicolae Sulac ar fi împlinit 80 de ani. Ca de fiecare dată în această zi, locul de veci al interpretului este vizitat de artişti, rude, prieteni şi oameni care îi admiră creaţia. La mormântul marelui rapsod al neamului a depus astăzi flori Nicolae Botgros împreună cu membrii orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenari, Igor Buzurniuc, dar şi ministrul Culturii Monica Babuc.
Doina Sulac, fica cea mică a cântăreţului a postat pe o reţea socială o fotografie din arhiva familiei, însoţită şi de un mesaj emoţionant: „ Tu încă mai trăiesti în sufletul a mii de oameni, prin muzica şi vocea ta. Pentru mine nu trăiești doar prin muzică ci şi prin amintirile pe care le avem impreună. Pentru mine ai fost mai mult decât pentru o țară întreagă. Ai fost şi eşti tatal meu cu care mă voi mândri în fiecare clipa din viața mea. Sunt cea mai norocoasă femeie din țara asta, sunt fiica lui Sulac şi îi moştenesc talentul, ce aş putea să îmi mai doresc? Iartă-mă tată că nu am putut,să fac pacturi cu icoane și sfinți,aș fi renunțat la tot ce-am avut,dar moartea mi-a spus că nu are părinți”, a precizat Doina Sulac.
Amintim că atristul cu flori de liliac, numit astfel de poetul Grigore Vierul, s-a născut la 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, raionul Cantemir. Momentul de debut s-a produs în 1959, pe scena capelei corale „Doina”. Vocea deosebită şi capacităţile muzicale remarcabile i-au adus acestuia titlul de „părintele folclorului basarabean”. Moartea acestuia a survenit în urma unui atac cerebral, la data de 8 aprilie 2003.

(115)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova