1. Home
  2. Știri
  3. Akord
Akord

Akord

97
0

Iată ce nu ştiai despre noua piesă a formaţiei AKORD „Arme”

La mijlocul toamnei, formaţia Akord şi-a surprins fanii cu o nouă piesă. Producţia se numeşte „Arme” şi este o colaborare a sopranei Olga Busuioc, care a avut grijă de ordinea ideilor şi rimelor în text şi a lui Igor Stribiţchi, cel ce a conferit greutate liniei melodice.
„Arme” este prima compoziţie înregistrată în studioul Akord Production şi pune în prim plan un subiect pe cât de controversat şi plăcut, pe atât de dureros – puterea cuvintelor. Băieţii se întreabă: „Dar ce putere au armele, dacă ne mai rănesc cuvintele”. Întreaga poveste este întregită şi de un videoclip, în care acţiunea evenimentelor are la bază o temă socială. Ca producţia să le iasă cât mai inedită, Igor Sîrbu şi Igor Stribiţchi au avut de înfruntat o ploaie torenţială în plin octombrie. „Evident că a fost o ploaie artificial, creată cu ajutorul echipei cu care am lucrat. Era 1 octombrie, frig, dar a meritat tot efortul. Colegul meu, Igor Sîrbu îşi dorea foarte mult să avem în arhiva noastră un clip unde să plouă”, a precizat Igor Stribiţchi pentru Busuioc TV.
Ceea ce nu ştiaţi despre piesa „Arme” este că înainte de apariţia publică, aceasta a mai fost înregistrată în trei variante diferite. „În prima variantă de imprimare a piesei am avut invitată o voce feminină, pe Elena Javelea. Era o compoziţie bună, dar nu la nivelul la care ne-am fi dorit. Aceste schimbări se întâmplă pentru că noi ştim cum trebuie să sune produsul final”, a precizat Igor Sîrbu. „Plus la asta am schimbat şi maniera interpretativă. Acum e mult mai fină, mai simplă, mai reprezentativă formaţiei Akord”, a adăugat Igor Stribiţchi.
Formaţia Akord împlineste în acest an un deceniu de activitate. În tot acest timp trupa a fost în continuă ascensiune, iar gândul de a pune capăt proiectului nu le-a trecut nici pe o secundă prin minte. „În aceşti zece ani am obţinut ceea ce nu au obţin alţii, dragostea şi recunoaşterea publicului. Suntem printre cei norocoşi, deoarece lumea ne apreciază pentru tot ce realizăm şi le mulţumim pentru acest fapt”, a punctat Igor Stribiţchi.

(97)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova