1. Home
  2. Știri
  3. ARTĂ
  4. Ana Daud – moldoveanca ce-și trăiește visul cu ochii deschiși! Află istoria tinerei care a cucerit cinematorgafia franceză
Ana Daud – moldoveanca ce-și trăiește visul cu ochii deschiși! Află istoria tinerei care a cucerit cinematorgafia franceză

Ana Daud – moldoveanca ce-și trăiește visul cu ochii deschiși! Află istoria tinerei care a cucerit cinematorgafia franceză

168
0

La sfârșitul verii anului 1989 se naște, la Chișinău, Ana Daud, fata ce a încercat să descopere noi orizonturi, dar care nu uită de unde a plecat. Am contactat-o pentru a afla cum a câștigat cursa cu celebritatea, pentru că la sigur avem ce învăța din povestea ei.

,,Mi-am făcut studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău, după care am continuat cursurile de actorie la Institutul Teatral Boris Shchukin din Moscova. N-am avut o copilărie ușoară, părinții mei au divorțat atunci când aveam șase ani. Mama mea a fost nevoită să muncească peste hotare pentru a asigura un viitor mai bun mie și fratelui meu Eugeniu. Am crescut lânga bunei, mereu cu dorul de casă – unde-i mama, acolo-i casa! Ea a fost mereu cu sufletul alături de mine, m-a susținut, a fost primul meu fan, și m-a încurajat să fac întotdeauna ceea ce-mi este drag sufletului.
Mă închin în fața mamei mele și a miilor de părinți din Republica Moldova care au trebuit să facă această jerfă în numele dragostei!”

Pasiunile pentru teatru și film, Ana le are de mic copil, și spune că a muncit mult ca să ajungă acolo unde și-a dorit.

,,Mereu am fost pasionată de cinema. Fiind o fire încăpățânată și curioasă, am decis să-mi pun scopuri concrete pentru a merge spre visele mele. La Paris am ajuns acum doi ani cu scopul de a obține castingul pentru rolul lui Dalida. Din pacate am ajuns prea tărziu, castingul era terminat. Dar am facut un scurt metraj unde încarnez acest rol ,,Dalida”, care ulterior a fost vizualizat de oamenii iluștri ai cinematografiei franceze. Peste putin timp am fost contactată de un agent si mergind la nenumarate auditii, roadele nu au intirziat sa apara. Primul rol obținut a fost în cel mai cotat serial francez difuzat în mai mult de 70 de țări ale lumii care se numește “Engrenages”.

,,Pentru mine este cea mai frumoasă meserie din lume, dar care cere o disciplină riguroasă, un lucru zilnic asupra corpului, memoriei, sufletului , emoțiilor. Zilele de filmări sunt ca o sărbătoare.
La momentul dat sunt în perioada audițiilor, perfecționez limbile străine și colaborez cu un scenarist și regizor francez pentru un proiect cinematografic ce ține de Republica Moldova.”

 

Chiar dacă posibilitățile de realizare sunt mai mari peste hotare decât în Republica Moldova, Ana recunoaște că apreciază oamenii curajoși care încearcă să schimbe lucrurile spre bine.

,,Știu că avem oameni frumoși la suflet, talentați, curajoși, muncitori, care se depășesc zi de zi pe ei înșiși. Cred că totuși cei mai curajoși sunt oamenii care au rămas în țară, care, în ciuda tuturor greutăților luptă zi de zi pentru a schimba lucrurile spre bine. Îmi place să descopăr noi orizonturi, dar mereu imi amintesc de unde am pornit.
Sunt sigură că fiecare om își are destinul lui și propriul drum!”

Autor: Cristina Zalujac

(168)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *