1. Home
  2. Știri
  3. Compozitorul Marian Stîrcea împlinește vârsta de 60 de ani- La mulți ani!
Compozitorul Marian Stîrcea împlinește vârsta de 60 de ani- La mulți ani!

Compozitorul Marian Stîrcea împlinește vârsta de 60 de ani- La mulți ani!

89
0

Marian Stîrcea, s-a născut la data de 7 aprilie 1959, iar astăzi marchează aniversarea a 60 de ani!

Rădăcina talentului are drept ramură a creației moștenirea talentului patern, a marelui compozitor Alexei Stîrcea, nume rămas și ca emblemă a Școlii de Arte din Chișinău “Alexei Stîrcea”. Din palmaresul reușitelor lui Alexei Stîrcea face parte și Titlul Onorific de Artist Emerit al Republicii Moldova, fiind decorat cu ordinul „Insigna de onoare” și deține o succesiune de disciploli cărora le-a predat muzica vocala, raportându-se la o pleiadă de succes.

Numele Marian Stîrcea, a răsunat în diferite țări de-a lungul activității sale, în cadrul a diferite festivaluri din Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Franța, Israel ș.a. În anul 1999 i-a fost conferit titlul onorific de Maestru în Artă al Republicii Moldova, îmbinând activitatea de creaţie cu cea de profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Compune muzică de cameră, simfonică, vocală şi  este unul dintre cei mai solicitaţi compozitori teatrali: muzica sa răsună în teatrele de renume atât din Republica Moldova, cât și din România, țara vecină. De mic compune muzică de estradă, care era solicitată în emisiunile radio din întreaga Uniune Sovietică, iar de-a lungul carierei sale a compus peste 500 de piese. În anul 2011 a fost premiat ca Artist al Poporului.

Busuioc TV – transmite cele mai sincere gânduri încununate cu multă prosperitate, sănătate și reușite temeinice în toate etapele vieții!

La mulți ani, maestrului Marian Stîrcea!

Autor: Ascherov Tatiana

(89)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.