1. Home
  2. Știri
  3. Festivalul de Cântec Pascal “Hristos a Înviat”
Festivalul de Cântec Pascal “Hristos a Înviat”

Festivalul de Cântec Pascal “Hristos a Înviat”

368
0

În acest an, la data de 26.04., a fost desfășurată cea de-a III-a ediție a Festivalul de Cântec Pascal “Hristos a Înviat”. Evenimentul s- a desfășurat în s. Dănceni,  în ograda Bisericii ”Sfântul Dumitru” din localitate.

Interpreta și organizatoarea acestui festival, Galina Maleca, ne-a comunicat:

”Am avut norocul și fericirea să avem o zi frumoasă, plină de soare și emoții puternice, deoarece eu am deschis festivalul cu o priceasnă pascală, după care au urmat frumoasele colective artistice din raion, dar și din Republica Moldova. Vreau să mulțumim tuturor sponsorilor care au susținut acest festival de suflet și pentru suflet. La Festival au fost prezenți și invitați speciali: Doamna Primar Victoria Butuc-Guranda, Vicepreședintele Galina Tonu, Președintele raionului Mihai Silistraru, Compozitorul și muzicologul Constantin Rusnac. Festivalul a fost încoronat de interpretul Marin Ganciu, care a încheiat programul cu un buchet frumos de cântece Pascale de suflet. Vă așteptăm cu drag la ediția următoare cu tot dragul și sufletul deschis!”

La festival, am admirat meșterii populari și colectivele artistice în număr total de aproximativ de 350 de persoane: ”Alină-te dor”, ”Vocile de argint”, ”Soacrele”, ”Doruleț”, ”Țărăncuța”, ”Floare de cireș”, ”Cununița Grâului”, ”Cimbrișor”, ”Picături de rouă”, ”Mugurașii”, ”Izvoraș”, ”Țărăncuțele”, ”Geto-dacii”,” Vocile primăverii”, ”Crăițele”, ”Doina Isnovățului”, ”AEF Doina”, ”Năframa”, ”Chișcăreanca” și ”Arina Vârtosu”!.

Interpreta Galina Maleca ne-a bucurat cu noutatea că este în așteptarea albumului său cu denumirea: “La tot omul cânt cu drag”, realizat cu multă dăruință. Acest album plin de melodii frumoase și interpretate într-o manieră deosebită, cu siguranță o să vă aline sufletele și o să vă transmită un amalgam de emoții pozitive. Artista ne-a comunicat că își dorește pe viitor să lanseze  acest album și  în cadrul unui concert.

Vă invităm să audiați și să vizionați cea mai nouă realizare a interpretei Galina Maleca:

Sursă info: facebook.com
Sursă info: youtube.com

Autor: Țîgîrlaș Tatiana

(368)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *