1. Home
  2. Știri
  3. EVENIMENTE
  4. Pe 9-10 septembrie NORD-ul te cheamă la DORfest! Petrece două zile de poveste la un altfel de festival
Pe 9-10 septembrie NORD-ul te cheamă la DORfest! Petrece două zile de poveste la un altfel de festival

Pe 9-10 septembrie NORD-ul te cheamă la DORfest! Petrece două zile de poveste la un altfel de festival

42
0

Mai sunt câteva zile până la cel mai spectaculos festival al Nordului.

Toată lumea este așteptată pe 9-10 septembrie la DORfest. Participanții vor putea să redescopere folclorul strămoșesc, să admire porturile populare din diferite regiuni, și să celebreze frumuseața plaiului prin cântec. La festival vor evolua: Gândul Mâței, Daniel Bălan, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Ansamblul Plăieșii, Vasile Iovu, Zebra Show, Fanfara Poliției de Frontieră și ansambluri populare din Moldova, România și Ucraina.

Ateliere, zone de yoga, citit și meditații, târg de artizanat și zonă gastronimică cu accente tradiționale cât și moderne, show-uri de chinologie și zone de colectat doruri, toate sunt menite să-i facă pe locuitori și pe călători să aleagă raionul Edineț, localitatea Gordinești pentru petrecerea a două zile de poveste. 

“Cele două zile sunt presărate cu activităţi şi workshopuri, nimeni nu se plictiseşte, toată lumea trăieşte liber! Învăţăm că veşnicia s-a născut la sat cu ateliere de yoga care ne vor trezi simţurile şi conştiinţa, le sedimentăm prin respiraţie şi mişcare într-o frăţie tainică cu mama natură. Punem creativitatea şi degetele la treabă prin ateliere de manualitate sau meşteşug. Pentru cei mici am copt și un mini parc de distracţie. Poliţia de Frontieră pregătește fanfara pentru o prestaţie unică în stilul lor, iar echipa câinilor polițiști ne vizitează duminică cu mici demonstraţii de antrenamente sau acţiuni specifice al unui câine poliţist, pentru că piticii sunt curioşi din fire, spectacolul le va plăcea la nebunie”, ne comunică organizatorii.

Autor: Cristina Zalujac

(42)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *