1. Home
  2. Știri
  3. MONDEN
  4. Radmila Popovici-Paraschiv, textiera care nu poate scrie despre tot ce se cântă azi!
Radmila Popovici-Paraschiv, textiera care nu poate scrie despre tot ce se cântă azi!

Radmila Popovici-Paraschiv, textiera care nu poate scrie despre tot ce se cântă azi!

222
0

Radmila Popovici – Omul care poate picta prin cuvinte. Versurile ei ne pot adânci în cugetare sau ne pot stârni fie râsul, fie plânsul. Atunci când vine vorba de ,,coacerea” unui produs muzical, măiestria textierului se împletește cu cea a compozitorului. De acest lucru depinde succesul și durata de supraviețuire a unei melodii.

Radmila Popovici este una dintre cele mai de succes textiere, versurile ei ajung să fie cântate de mulți dintre interpreții noștri.
Într-un interviu oferit pentru Busuioc TV, Radmila Popovici a menționat, că cel mai des muza este cea care o vizitează prima, dar se întîmplă și când artiștii se adresează solicitând un text.
,,În ultimul timp se întâmplă să vină interpreții în mod direct și să solicite un text, mai cu seamă în ultimul timp când s-a aflat despre mine. Deci, mai scriu și la comandă. Cert este, că eu nu pot să scriu despre tot ce se cântă azi și atunci, sunt nevoită să refuz. Nu cred că trebuie să facem așa compromisuri și să ne vindem talentul și sufletul”, a menționat scriitoarea.

Fiind întrebată, dacă există piese la care ține mult, dar nu au success, ea ne-a răspuns:

,,Sunt melodii la care țin mult și care nu au priză la public din motivul că ele sunt cu un mesaj profund, cu o muzică necomercială și nu prea sunt promovate. Când faci ceva, îți pui sufletul pe tavă și dacă o face și muzicianul, parcă nu îți ajunge curaj să promovezi acest lucru. Eu înțeleg acest lucru și nu mă întristez pentru aceste melodii, căci înțeleg că azi stăm bine cu promovarea și mai puțin cu valoarea”, a spus Radmila Popovici.

                                                                                                                                                                         Autor: Cristina Zalujac

(222)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *