1. Home
  2. Știri
  3. INTERNAȚIONAL
  4. Shakira ar putea face 2 ani de închisoare. Care este motivul
Shakira ar putea face 2 ani de închisoare. Care este motivul

Shakira ar putea face 2 ani de închisoare. Care este motivul

163
0

Shakira este, din nou, în ochii presei, însă de această dată nu din cauza problemelor de sănătate sau a certurilor din cuplu, ci din cauza unei posibile fraude fiscale. Îndrăgita artistă, dacă va fi găsită vinovată, riscă să facă 2 ani de închisoare.

Administrația fiscală din Spania a cerut Parchetului să-i deschidă proces Shakirei pe motiv că, între 2011 și 2014, în calitate de rezident spaniol, aceasta nu și-a declarat veniturile obținute la nivel mondial, prin urmare artista columbiană nu și-a plătit impozitele pe profit în perioada menționată. Conform site-ului Tv y Novelas, aceasta a declarat în Spania doar profitul obținut pe teritoriul acestei țări și nu întreg profitul, însă, conform sursei citate, artista a stat mai puțin de 183 de zile pe an în Spania, prin urmare nu avea motiv, conform legii, să-și declare rezidența fiscală aici. Dacă va fi găsită vinovată, fapta sa va fi încadrată ca infracțiune și pedepsită, pe lângă amendă, cu închisoare de 2 ani.

Reamintim că Shakira este implicată și în scandalul Paradisului Fiscal din Malta, fiind acuzată că, deși locuiește în Barcelona alături de tatăl celor doi copii ai săi, fotbalistul Gerald Pique, apare în acte ca având domiciliul în Bahamas și se pare că a tranzacționat 31,6 milioane de euro în Malta și Luxemburg.

                                                                                                                                                          Sursaunica.ro

(163)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.