1. Home
  2. Știri
  3. ARTĂ
  4. Ele sunt câștigătoarele ultimelor trei ediții a Festivalului-concurs Național Francofon „Chantons, Amis!”
Ele sunt câștigătoarele ultimelor trei ediții a Festivalului-concurs Național Francofon „Chantons, Amis!”

Ele sunt câștigătoarele ultimelor trei ediții a Festivalului-concurs Național Francofon „Chantons, Amis!”

172
0

Festivalul-concurs Național Francofon „Chantons, Amis!”, 15 ani la rând adună sub aceeași umbrelă tineri talentați, melomani ai cântecelor parisiene, îndrăgostiți de arta și cultura franceză. Festivalul ia aploare de la o ediție la alta, tot mai mulți participanți din toate colțurile țării vin să demonstreze aptitudinile vocale deosebite.

În acest an, la secțiunea ,,Tineri”, Grand Prix a fost luat de Alina Samanati, originară din Șoldănești. Pe lângă diploma și trofeul obținut, ea va beneficia și de un sejur în Franța.

În 2017 ,,Grand Prix” a ajuns la Ungheni, fiind câștigat de Valeria Marcu, o altă tânără talentată, îndrăgostită de cultura franceză. ,,Grand prix a ajuns la Ungheni! Pentru că am cucerit Chișinăul. Pentru că într-adevăr merit și sunt talentată. Pentru ca într-adevăr am cu ce. Mă întorc acasă fericită, fiind câștigătoarea concursului. Mulțumesc părinților și lui Dumnezeu ”, erau primele emoții  împărtășite de Valeria pe pagina de facebook.

Maria Codreanu a fost câștigătoarea celei de-a XIII-a ediții, la secțiunea ,,Tineri”. Pentru Maria, 2016 a fost anul în care a obținut o victorie importantă în bagajul ei.

Amintim că acest festival s-a dovedit a fi o pistă de lansare pentru mai mulți interpreți cunoscuți precum: Tatiana Heghea, Eva Timuș, Ana Munteanu, Lidia Isac ș.a.

Autor: Cristina Zalujac

 

(172)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.