1. Home
  2. Știri
  3. ARTĂ
  4. Marele Rapsod Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 84 ani
Marele Rapsod Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 84 ani

Marele Rapsod Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 84 ani

202
0

Nicolae Sulac s-a născut în data de 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, Județul Cahul, Regatul României (astăzi Republica Molodova).

 “În 1965 Nicolae Sulac devine solist al Ansamblului “Fluieraș”, ansamblu care a lansat mulți interpreți de muzică populară din Moldova. În anii 70 și începutul anilor 80 concertează în calitate de solist al ansamblului “Lăutarii”.

Nicolae Sulac este laureat al premiilor Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), artist al poporului al R.S.S.M. și ulterior al Republicii Moldova, cavaler al Ordinul Republicii (1992).

Nicolae Sulac a interpretat piese exclusiv în limba română fiind aplaudat de fiecare dată de către toată sala, chiar și de cei ce nu cunoșteau limba română.” – sursa wikipedia.ro

Fiica sa, Doina Sulac, a împărtășit astăzi câteva versuri în amitirea tatălui său: “Și iar e 9 în calendar și iar suspine, ma încearcă al tău dor mereu , tu tată nu mai ești cu mine… Am scris de dimineața un vers, e numai despre tine… Și toate florile din Univers sunt astăzi pentru tine. O, tata pe-acui mâini străine m-ai lăsat și doar suspine… Să știi că sunt așa cum m-ai visat o hulubiță în vie… Eu câte cântece am scris și multe despre tine și n-am aflat un alt bărbat căci nimeni nu-i ca tine. Aș vrea să știi că ești mereu un soare pentru mine, eu fata ta am fost mereu alăturea de tine.”

Nicolae Sulac a decedat la Chișinău, în 2003, în urma unui atac cerebral  și a fost înmormântat în Cimitirul Central din Chisinau. La 9 octombrie 2004, în cadrul Cimitirului Central a fost inaugurat un bust al său.

Sursa info: wikipedia.ro

Sursa info: Facebook.com

Sursa foto: Facebook.com\google.md

Autor: Ascherov Tatiana

(202)

tags:
Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.