1. Home
  2. Știri
  3. Peste 1.200 de muzicieni au interpretat simultan piesa Nirvanei „Smells like teen spirit”
Peste 1.200 de muzicieni au interpretat simultan piesa Nirvanei „Smells like teen spirit”

Peste 1.200 de muzicieni au interpretat simultan piesa Nirvanei „Smells like teen spirit”

10
0

Piesa „Smells like teen spirit” a legendarei trupe Nirvana a fost interpretată concomitent de către 1.200 de muzicieni. Evenimentul a avut loc duminică, 24 iulie, cu ocazia unui concert organizat și susținut de proiectul muzical Rockin’1000. Show-ul s-a derulat în fața unui public format din peste 13 mii de spectatori.

Liderul trupei Rockin’1000 a precizat că s-a optat pentru respectiva piesă, deoarece reprezintă compoziția capabilă să dăinuiască o eternitate în memoria iubitorilor de muzică bună. Nirvana a constituit o trupă muzicală fondată în 1987. Kurt Cobain, liderul grupei, a fost numit de media „purtătorul de cuvânt al unei generații”. Nirvana s-a dezmembrat după moartea neașteptată a lui Kurt Cobain la 8 aprilie 1994. Evenimentul tragic nu a fisurat din popularitatea trupei, care a continuat să crească. La opt ani după moartea lui Cobain, un demo neterminat pe care trupa l-a înregistrat cu două luni înainte de accident, „You Know You’re Right”, a ajuns pe locul întâi în topurile de radio din întreaga lume.
Realizarea ieșită din comun a muzicienilor de la Rockin’1000 a izbutit să stabilească un nou record Guinness. Proiectului muzical s-a remarcat prin faptul că cei 1.200 de muzicieni, atât amatori, cât și profesioniști, reproduc în unison diverse compoziții fără nici o notă falsă. Aceștia au obținut titlul de cel mai mare număr de muzicieni care au cântat simultan într-un concert.
Pe parcursul show-ului din Cesena, Italia, au putut fi auzite și alte cântece adânc înfipte în istoria rockului mondial, precum ”Come Together” – The Beatles, ”People Have The Power” – Patti Smith şi ”Seven Nation Army” – White Stripes.
Organizatorii au anunțat că încasările din vânzarea biletelor vor fi donate unei asociații de caritate.

Vezi cum s-a desfăşurat momentul:

Sursa foto: www.kvil.cbslocal.com

(10)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova