1. Home
  2. Știri
  3. Vitalie şi Vasile Advahov
Vitalie şi Vasile Advahov

Vitalie şi Vasile Advahov

237
0

Vitalie şi Vasile Advahov au fost decoraţi cu titlul onorific de Artist al Poporului

Vineri, 16 septembrie, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a onorat mai multe personalităţi notorii din ţară cu distincţii de stat. Procedura a avut loc în cadrul unei ceremonii organizate la preşedenţie.
Fondatorii Orchestrei Fraţilor Advahov, Vitalie şi Vasile Advahov s-au găsit printre laureaţi. Cei doi au fost decoraţi cu distincţia de stat din partea Preşedintelui Republicii Moldova şi anume cu titlul onorific de Artist al Poporului.
Precizăm că distincţiile de stat ale Republicii Moldova sînt ordinele, medaliile, inclusiv jubiliare, şi titlurile onorifice, care se conferă în semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor persoanelor fizice şi juridice ce s-au evidenţiat prin activitatea exercitată. Distincţiile de stat sînt instituite de către Parlament în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova. Conferirea acestora se efectuează prin decrete ale Preşedintelui Republicii Moldova.
Amintim că Orchestra Fraţilor Advahov a fost fondată în anul 2005. Întemeietorii acesteia, fraţii Vitalie şi Vasile Advahov s-au născut în oraşul Cahul, în familia lui Vasile şi Agafia Advahov. Ambii părinţi erau profesori la Şcoala Pedagogică din Cahul. Tatăl a fost şi primul lor ghid în lumea muzicii, rămânând cel mai exigent critic.
Momentan orchestra are o activitate concertistică bogată şi îi este conferită toată aprecierea din partea publicului. Fraţii Advahov au fost premiaţi şi în 2007, atunci cu titlul de Maieştri în Artă.
Sursa foto: pagina de Facebook Orchestra Fraţilor Advahov

(237)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova