1. Home
  2. Știri
  3. Maestrul Nicolae Botgros spulberă miturile despre orchestra Lăutarii
Maestrul Nicolae Botgros spulberă miturile despre orchestra Lăutarii

Maestrul Nicolae Botgros spulberă miturile despre orchestra Lăutarii

137
0

Orchestra Lăutarii este pe ultima sută de metri de pregătiri pentru concertul de muzică populară „Firicel de Busuioc”, care va avea loc la 24 februarie în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Instrumentiștii sunt deja pregătiți și cizelează evoluțiile împreună cu interpreții care vor ieși pe scenă în fața publicului.

Am fost și noi prezenți la una din repetițiile artiștilor, iar dirijorul orchestrei Lăutarii ne-a povestit cum au loc repetițiile, după ce criterii au fos selectate piesele și cum e colaborarea cu artiștii naționali dar și cu cei de peste Prut.

Dar cel mai interesant lucru pe care l-am aflat, este comentariul lui Nicolae Botgros referitor la faptul că orchestra Lăutarii este calificată printre interpreții de muzică populară ca una exigentă și riguroasă, colaborarea cu care este o onoare și o plăcere, dar și o provocare: „Într-adevăr mulți interpreți din Republica Moldova și din România spun că orchestra Lăutarii este exigentă, dar asta nu este adevărat. Este vorba doar de bunul simț al omului – bunul simț unul față de altul și față de lucrul care trebuie făcut. La noi în orchestră acest lucru deja a fost implementat, și consider că este o datorie să fii supus muncii în care te-ai antrenat. Plus la toate, trebuie întotdeauna să existe o diferență dintre interpret, muzician și dirijor și misiunile fiecăruia trebuiesc respectate”

Cu toate că munca în duet cu Lăutarii necesită mult respect, corectitudine și străduință reciprocă, interpreții consideră ca este o mare onoare să colaborezi cu maestrul Botgros și orchestra sa: „Ca să cânți cu orchestra Lăutarii, trebuie să fii pregătit foarte bine, să fii în același tempou, aceiași inimă și suflet ca și maestrul Nicolae Botgros” – a relatat interpretul Nicolae Glib.

(137)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *