1. Home
  2. Știri
  3. Orchestra UNIBAND în febra pregătirilor pentru concertul „Firicel de Busuioc”
Orchestra UNIBAND în febra pregătirilor pentru concertul „Firicel de Busuioc”

Orchestra UNIBAND în febra pregătirilor pentru concertul „Firicel de Busuioc”

44
0

La mai puțin de o lună până la concertul „Firicel de Busuioc” din 23 februarie 2017, orchestra UNIBAND, cea care va acompania interpreții din scenă pe tot parcursul serii, a intrat în febra pregătirilor pentru frumosul eveniment, organizat de postul de televiziune Busuioc TV.

Noi am deranjat una din repetițiile membrilor band-ului, și am fost martorii unui miniconcert, care se desfășoară la fiecare repetiție, sub conducerea compozitorului și aranjorului – Oleg Baraliuc.

„Pregătirile intensive pentru concert încep cu 2 luni înaintea evenimentului, și au loc aproape în fiecare zi. Pentru început fiecare instrumentist își învață partiția, după care facem repetiții pe grupe – acompaniament, suflătorii, back-vocal, iar mai apoi adunăm tot band-ul în studio invitând deja și artiștii care vor interpreta în scenă” – ne-a povestit compozitorul.

Piesele care vor fi interpretate în cadrul concertului au fost selectate de către artiștii care urmează să evoluieze, dar nu fără de sugestiile conducătorului UNIBAND: „Noi ne dorim ca evoluțiile în scenă să emane energie, astfel am sugerat artiștilor să vină cu piese cunoscute, ritmice care vor surprinde publicul și vor crea o dinamică plăcută”.

Întrebat cum e să lucrezi cu vedete de talie națională dar și mondială, maestrul Oleg Baraliuc ne-a relatat, că vedetele de obicei nu sunt capricioase în ceea ce ține de pregătirile pentru evenimente și lucrează de rând cu muzicienii. Formația Uniband este la prima colaborare cu Fuego și Marcel Pavel, dar membrii au în experiența lor vastă colaborari răsunătoare cu artiști ca Filip Kirkorov și Alla Pugaciova.

Amintim că concertele „Firicel de Busuioc” se organizează la 8 ani de la lansarea postului de televiziune Busuioc TV și vor constitui 2 concerte grandioase în sala Palatul Național „Nicolae Sulac” – 23 februarie – concert de muzică ușoară și 24 februarie – concert de muzică populară.

(44)

Busuioc Primul post de Televiziune Muzicală din Republica Moldova

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *